1.Tanulmány: A hipnózis alapvetően vizualizáción és relaxáción alapszik. Ezen gyakorlatok hozzájárultak a terhesség megtartásának sikeréhez. A kezelés jótékony változásokat hozott az attitűd, az optimizmus és a test-elme közti kapcsolatokban. (The American Journal of Clincal Hypnosis)

2.Tanulmány: Dr. Peter Quinn, a meddőség témájában úttörőnek számít, mivel sikeresen alkalmazott hipnoterápiát meddő nők csoportján 26 és 42 éves kor között, akiknek a meddőségük 2-12 éve diagnosztizálva volt. 65%-uk a nőknek sikeresen ki tudták hordani a várandósságukat. (European Journal of Clinical Hypnosis, 1994.)

3. Tanulmány: Egy lehetséges ok a meddőség terén a félelem. Félelem a várandósságtól és a baba világra hozatalától. Ezt a kutatást Howard és Martha Lewis 1972-ben végezték, melyben kimutatták, hogy ez a félelem a nők izmaira hatnak. Azon izmokra, melyek a petevezetékekben találhatóak. A félelem ezen izmokra egy kontrakciós hatást fejtenek ki, így az ovuláció után a petevezetőben sokkal nehezebben jut le az érett petesejt a méhbe, így a megtermékenyítés folyamata is hátráltatva van.

4. Tanulmány: Azok a nők, akiknél magasabb stressz-szintet mértek, 20%-al kevesebbszer volt ovulációjuk összehasonlítva azon nőkkel, akiknél alacsony volt a mért stressz-szint. Tehát a magas stressz-szintben érintett nőknek 20%-al kevesebb esélyük van a termékenységi sikerre. (University of California, San Diego, 2005)

5. Tanulmány: Azon nőkben, akik érintettek a stressz alatt, átlagosan 20%-al kevesebb érett petesejt jutott el a méhbe összehasonlítva azokkal a nőkkel, akik nem érezték magukon a stressz jeleit. (University of California, 2005-ös kutatás)