A meddőség a fejünkben létezik?!

 

A meddőség kezelése egy sor orvosi kivizsgálással kezdődik. Ha ezek pedig nem hoznak semmilyen eredményt, akkor rásütik az emberre, hogy ’funkcionális meddő’. Azaz fiziológiai okokkal nem magyarázható, miért várat magára a gyermek.

Hazánkban is igen elterjedt ez az orvosi megközelítés. Csak a testtel foglalkoznak, azt „javítják meg”.

Igen, de mi a helyzet azokban az esetekben, ahol csődöt mond az orvostudomány? Ha nincs magyarázatuk az előttük ülő párok számára?

Ott kezdődik a mi, alternatív segítő szakemberek munkája. Véleményem szerint sokkal kisebb hangsúlyt fektetnek rá az emberek és orvosok, mint kellene.

Hiszen, ha az elején kiderülne mi a gátja a várandósságnak, majd azt feloldanánk, sokkal kevesebb ’funkcionális meddő’ pár lenne.

Több nyugati országban például egyes termékenységi programokon belül kötelező elmenni a pároknak terapeutához. Itt már felismerték ennek jelentőségét, érdekes kérdés, hogy itt Magyarországon miért nem.

 

A várandósság elmaradásának okai

Nagyon sok gátló program, minta és önszabotázs futhat tudat alatt bennünk, melyet a végtelenségig lehetne sorolni.

Alapvetően minden mintát, életvezetési stratégiát a szüleinktől hozunk, és ezáltal picit az ő szemüvegükön keresztül látjuk a világot. Ez a természetes folyamat életünk során. Azonban vannak olyan minták és szemüvegek, melyek már nem szolgálnak minket

Hogy mit is értek egy minta alatt? Mintának nevezzük az olyan tudatalatti cselekedeteket, melyeken nem gondolkodunk, reflex-szerűen „jönnek”. Valamiért úgy csinálunk valamit, ahogy, bár magunk sem tudjuk valójában miért. Mert otthon láttuk.

Te például a húslevesbe a belevalót szeded ki először vagy a levet?

Ezeken kívül a félelemről is kell beszélni, ami nagy százalékban tudja meggátolni a fogantatást. Ahány ember, annyi féle félelemről beszélhetünk. Kinek mi/mik a félelmei a várandóssággal, szülővé válással kapcsolatban.

Számtalan félelem meghúzódhat a sikertelenség mögött, amire az ember önmagától nem feltétlenül lát rá. Vagy ha fel is fedezi magában a félelmét, korán sem biztos, hogy azt objektíven kezelni is tudná.

Ha pedig nem tudunk a félelmeinken, mintáinkon, önszabotázsunkon úrrá lenni, érdemes felkeresni egy segítőt.

Félelmünk tárgya irányulhat:

 • sikerül-e megfogannom?
 • sikerül-e kihordanom a babát?
 • sikerül-e a beültetés?
 • meg tudom-e szülni a gyermekem?
 • helyt fogok-e állni szülőként?
 • meg fog-e változni, illetve milyen irányba fog változni a párommal való kapcsolatom?
 • egészséges lesz-e a gyermekünk?
 • a párom valóban a társam lesz-e?
 • olyan leszek mint az anyám/ az apám?
 • nem akarok olyan lenni, mint a szüleim
 • meg tudom-e adni a gyermekemnek mindazt, amire szüksége lesz?
 • képes leszek-e előteremteni a betevőt a családom számára?
 • vissza tudom-e nyerni az alakom a szülés után?
 • félek a szülési fájdalmaktól

Csak hogy egy párat említsek.

Biztos vagyok benne, hogy a legtöbb szülőn átvillantak ezek a félelmek, de utána csakis rajtunk múlik, hogy mit kezdünk velük.

Ha nem vagyunk képesek ezekkel megbirkózni, nem szégyen segítséget kérni, mivel a félelmek képesek meggátolni, hogy családdá váljunk.

A félelmek és gátló programok hogyan tudják befolyásolni a kismamává válásom?

Biztos vagyok benne, hogy hallottad már: minden fejben dől el!

A fent említett félelmek, gátló programok gyönyörűen ott dolgoznak a háttérben, és nem engedik, hogy szülővé válhassunk.

Miért nem?

Ahhoz, hogy ezt a folyamatot megértsük, visszautalok előző cikkemre, ahol is a vonzásról beszéltünk. Tudod most már, hogy minden gondolat, minden kimondott szó energiával = rezgéssel bír, amelyet kisugárzol magadból akaratlanul is. Amit gondolsz, amit kimondasz, az valósággá válik az életeden. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy a lelked vágya, a gondolatod, a kimondott szavad teljes bizonyossággal álljon az Univerzum rendelkezésére.

Mindaddig, amíg egy csepp kétely vagy félelem is meghúzódik a háttérben, nem lehetsz önazonos a kéréseddel, gondolatoddal!

Tudom ez most egy picit bonyolultnak tűnhet, de gondold csak végig!

Csakis akkor teljesíti a kérésed az Univerzum, ha nincs benned kétség vágyad tárgyát illetően.

Az az eshetőség is fenn állhat azonban, hogy nem vagy tudatában annak, hogy nem vagy önazonos teljesen a vágyaddal. Tudatos szinten azt hiszed, hogy ’igen, én valóban ezt és ezt szeretném’, de a háttérben ott futnak azok a bizonyos félelmek, gátló programok és minták.

Honnan tudhatod?

Onnan, hogy elmarad a várva várt csoda. Csak nem akar összejönni a dolog, csak nem jön a lehetőség, csak nem úgy alakulnak a dolgok…

Mit lehet ilyenkor tenni? Felismerni, hogy tudatos szinten szeretném, mindent megteszek, nincs testi gátja a babavárásnak, mégsem jön össze a dolog. Ilyenkor kell egy segítőt megkeresni!

Ha szeretnék egy állapotot, helyzetet bevonzani, megteremteni az életemben, elengedhetetlen, hogy azonosulni tudjak vágyam tárgyával. Azonosulni minden kétséget kizáróan!

Arról nem is beszélve, hogy ezek a belső félelmek, önszabotázs programok irányítani tudják testünket: képesek vagyunk tudat alatt megtiltani neki, hogy nemzőképes ivarsejteket termeljen, avagy be tudjon ágyazódni a megtermékenyített petesejt.

Képes a lelkünk különböző testi tüneteket teremteni, hogy felhívja magára a figyelmet. Szeretne valamit közölni, mondani. Addig, ameddig az ő mondandóját nem halljuk meg, nem oldjuk fel a benne lévő elakadásokat, nem garantált a siker.

Mi jobb magyarázat létezne arra, hogy testileg egészséges pároknak akár évekig nem sikerül a fogantatás, mint az, hogy a lélek valamiért nem egyezett bele a gyermekáldásba. Valami még van benne, amit fel kell oldani, fel kell ismerni.

Ha pedig lelki szinten is azonosulni tudunk a vágyunkkal, akkor tudunk teremtő energiával kérni a Felsőbb Jótól.

Van azonban a meddőség stigmáját megkapta egy pár, onnantól kezdve beindulhat bennük egy gyászfolyamat. Itt nem egy személy elvesztésének folyamatára kell gondolni, hanem az Önnön testük, egészségük, evolúciójuk megbukásának gyászolására. Akár a párkapcsolatukba vetett hit gyászolásának is lehet létjogosultsága ilyenkor.

Mivel ebben a helyzetben magukévá tették az áldozat kártyát, benne élnek ebben a valóságban, így esélyük sincs, hogy kitörjenek belőle.

Azáltal pedig, hogy egy külső, lesújtó, nem megalapozott véleményt fogadtak el a saját testükről, szépen lassan be is igazolják azt. Itt pedig bezárul az ördögi kör.

Azaz, elhiszik, hogy nem lehet gyermekük, benne élnek ebben a valóságban. Így pedig meg is valósítják azt testi szinten, tehát valóban nem lesz gyermekük.

 

Ki is tesz Téged valójában meddővé? Az orvosod, a rokonok, környezeted, vagy saját magad?

Létezik egyáltalán meddőség?