Hogyan is néz ki nálam egy BABA-MEDITÁCIÓ?

 

Tévhitek- oszlassuk el!
Sajnos az emberek fejében rengeteg téves elképzelés él a MEDITÁCIÓVAL, RELAXÁCIÓVAL kapcsolatban.

Ma, ha valaki azt mondja, hogy ő tud neked segíteni meditálni, akkor az embereknek rögtön, egy ingával bohóckodó meredt tekintetű turbános ember jut eszébe.

Éppen ezért ha még sosem voltál ilyen alkalmon, akkor először is lépésről – lépésre el fogom neked magyarázni, hogy mégis mi is ez a meditáció valójában, és hogy mi fog veled történni.

Az első ülés lényege tehát egy beszélgetés, ahol megismerjük egymást, mesélsz nekem a vágyaidról, a nehézségeidről, és átbeszéljük, hogy mit is szeretnénk elérni.

Majd miután mindent részletesen átbeszéltünk az első alkalommal, a második ülés során eldöntheted, hogy egy kényelmes karosszékben ülve, vagy inkább fekve szeretnél a meditációban elmerülni.
Én a meditációt egy hagyományos relaxációs módszerrel hozom létre, melynek során ellazulsz, és képessé válsz arra, hogy a figyelmedet a tested belső működésére irányítsd.
Mindezek során egy olyan fogékony tudatállapot jön majd létre, amely segítségével képesek vagyunk a szükséges változásokat létrehozni a testedben.
Azt érezheted, hogy rendkívül nyugodt és relaxált vagy. Esetleg kicsit szédülhetsz. Olyan érzés mintha mindjárt elaludnál, mégis egész élénk az elméd, tudsz figyelni a hangomra.  

 

Nyugodj meg, ha esetleg valamilyen rossz érzés jönne fel Benned, akkor az nekünk jót jelent.  Azt, hogy foglalkozni kell vele, hogy segítsen teherbe esni. Ne aggódj, végig melletted leszek, segítelek az utadon. Ha valami baj van, a meditációt azonnal megszakítjuk, és éber tudatállapotba jössz vissza.

Egyes helyeken a terapeutáknak óradíja van, amit én nem igazán tartok jó ötletnek.
Éppen ezért nem véletlen, hogy nálam az üléseket alkalmakban mérjük.
Ennek az az oka, hogy ha elkezdünk egy folyamatot, és esetleg valamiért lassabban haladunk, akkor nem fogom 1 óra után azt mondani, hogy eddig tartott a kezelés, és a következő alkalommal folytatjuk.
Ha például az ülés során szembetaláljuk magunkat egy problémával, ami esetleg a meddőségedet okozhatja, akkor egészen biztos lehetsz abban, hogy azt még ez alatt az alkalom alatt megoldjuk.

Tehát, ha esetleg belelépünk a második órába, akkor sem fizetsz többet ezért az egy alkalomért.

Ezért használom az alkalom/ülés szót a találkozónkra, és nem órákban fogalmazok.