Hogyan hatnak szavaink az áldott állapotra?

 

A várandósággal kapcsolatos jelenségekből kialakuló gondolataink leképeződnek szavainkban, mondatainkban. Minden kultúrában kialakul egy sajátos jelrendszer, melyek kifejezik ezen áldott állapotra vonatkozó előfeltevéseiket.

Azt már biztosan tudod, hogy a szavaknak teremtő ereje van!

Nézzük meg a várandósság oldaláról.

Nagyon fontos már a pici élet megfoganása előtt felkészíteni tudatalattinkat testünk, életünk változására. Fontos, hogy gondolati szinten is rá legyünk hangolódva az új jövevényre!

 

 

Meddő vagyok?

Ha meddő nőként tekintesz magadra, aki nem tud egy új élet kifejlődésének helyet biztosítani, garantálom Neked, hogy a tested nem is engedi meg, hogy megfoganjon Benned egy új élet.

Ahogy előző írásomban említettem, tudatosan képesek vagyunk testünk működésére hatni a már említett önbeteljesítő-jóslatok által. Gondolj csak a régi közmondásra: „Ép testben ép lélek.” És ez fordítva is pontosan ugyan ennyire igaz.

 

Ahogyan világunkat képesek vagyunk befolyásolni, úgy vagyunk képesek testünk történéseit is kontrollálni. Számtalan kutatás bebizonyította már, hogy a lelki egyensúlynak és az immunrendszernek bizony szoros a kapcsolata egymással.

Ezzel tudom validálni állításom, miszerint nem csak a külső történésekre van ráhatásunk, de testünkre is. Végtére ez az elsődleges „terep”, ahol tudatunk teremteni tud, majd pedig innen indul a külvilág fele az a bizonyos teremtő erő.

 

Több olyan esettanulmány áll az orvos-társadalom rendelkezésére, ahol fiziológiailag nem magyarázható meg a rákból való gyógyulás, egyéb tumorok eltűnése. Nincs rá logikus magyarázat. Csupán a test öngyógyító képessége, amit az orvosok azonban szeretnek figyelmen kívül hagyni.

Tehát a szervezetünk kerek-egész, egészséges, melynek saját öngyógyító funkciója is van.

 

Sokan azonban elfelejtik ezt, vagy nem is vesznek tudomást róla. E mögött sok magyarázat megbújhat, úgy mint :

  • hinni akar az ember az orvosában, az orvostudományban és a gyógyszerekben
  • nem ismeri teste és lelke erejét
  • kívülre helyezi a felelősséget

Ha beismerném, hogy én okoztam saját magamnak az adott problémát, nekem is állna jogomban változtatni rajta. Az azonban, hogy „én okoztam magamnak”, nagyon sokszor nem tudatos döntés eredménye.

 

A betegséget én igazából nem is tekintem betegségnek, vagy legalább is nem így címkézem fel magamban. Ez csak egy pillanatnyi állapota a testemnek. Ebben az állapotban pedig valamilyen üzenetet küld számomra.

Hiszem és vallom, hogy a betegségek önmagukban hordozzák a gyógyulás kulcsát is, és mélyebb jelentéstartalommal bírnak ezen felül. Úgy gondolom, nem véletlenül jelennek meg az adott tünetek életünk bizonyos szakaszaiban. Ahogy haladunk a korral, úgy érnek új kihívások és impulzusok bennünket.

Nem egyszerű a mai rohanó, infromáció-túltöltött világban mindig kiegyensúlyozottan létezni.

Alapvetően magunkban hordozzuk családunk betegség-mintázatát (másnéven genetika, ami csupán 13%-ban járul hozzá a generikus betegségek kialakulásához), erre jönnek még rá a lelki történések. S így, ebben a kombinációban számtalan megjelenési formája lehet lelkünk üzenetének.

Lelkünk ugyanis így is üzen nekünk. Betegségek, jelenségek, állapotok létrehozásával.

 

Munkámban és életemben is egy alapfilozófia, hogy minden testi tünetünk mögött lelki okok húzódnak meg. Így tud kapcsolatba lépni velünk. Így próbálja felhívni a figyelmünket, hogy valami nem jó, valamin változtatni kellene.

Ha tehát meg szeretnénk oldani egy jelenséget, meg szeretnénk gyógyulni, elsődleges feladat elbeszélgetni a lelkünkkel.

 

Ugyan ez igaz a meddőségre is. Ez csak egy állapot!

Természetesen az másik kategória, ha valaki szervi probléma, eltávolítás miatt fizikailag képtelen megfoganni vagy kihordani a babát.

 

Nincs olyan, hogy ’meddőség’! Ez egy társadalmi stigma egy jelenségre, melyet az orvostudomány nem tud megmagyarázni. (Anatómiai eltérésektől most tekintsünk el.) Abban az értelemben nincs, amikor nem áll a várandósság elmaradása mögött semmilyen eltérés.

Itt tudok visszakapcsolódni lelkünk üzenetéhez: ez csak egy állapot, egy megoldandó és megfejtendő feldat.

Vajon miért nem áll még készen a testem és/ vagy a lelkem a gyermekvállalásra?

Hidd el, a válasz is ott van Benned, csak megfelelő helyen és megfelelő segítséggel kell keresni!

 

Igen, ezzel azt mondom, hogy a meddőség nem egy betegség!

Ez csak egy állapot, amikor még nem állsz készen a várandósságra vagy testi vagy lelki okok miatt.

 

 

Állapotos vagyok, ez csodás

Ha viszont a várandósságot valóban egy áldott állapotként éled meg, biztosan zökkenőmentesebb lesz ez az időszak számodra és a babád számára is.

Igen, gondolataink kihatnak még a terhességre is!

 

Természetesen végbe mennek a testedben hormonális változások, melyek felboríthatják belső egyensúlyod, de ha ezt természetesnek, helyén valónak gondolod, tested sem fog annyit hánykolódni a változások közepette.

 

Képzeld el, hogyan növekszik a pocakodban az a csöpp új élet! Beszélj hozzá, lépj Vele kapcsolatba. Attól függetlenül, hogy még bent van a védelmet nyújtó anyaméhben, kutatások bizonyították már be, hogy tudja érzékelni a baba a külvilágot, de elsősorban az édesanyját.

Tudasd vele, hogy Ő ott bent a legjobb helyen van, mindig számíthat Rád, és nagyon várjátok már apukájával, hogy személyesen is találkozhassatok.

 

Tudatosan fel tudod készíteni tudatalattid, belső érzelmi világod egy új élet befogadására. Amikor is nincsen már kényszeresség, túlzott akarás, negatív haszon a háttérben. Addig ugyanis, amíg ezeket a programokat futtatod, nem tudod megélni a babavárás valódi örömeit és szépségeit a maga természetességében.

 

Fel kell készülni, hogy automatikusan jó és kellemes gondolatokkal töltsön el az anyává válás jelentése. Először tudatos szinten kell ezzel foglalkozni, majd következik a tudatalatti. Ez egy pici időt és tudatos programozást igényel, de megéri a befektetett időt!

 

A tudatalattid fog hozzájárulni a sikeres anyasághoz!

 

Figyelj tehát gondolataidra és szavaidra!